donderdag 29 juli 2010

THE big apple

Vandaag gaan we dan New York ervaren! Ik heb al op veel plaatsen in de wereld mijn verjaardag gevierd, maar in New York is wel heel speciaal.
Iedereen heeft heel veel zin in deze dag. We ontbijten vroeg en nemen de bus naar Manhattan. Het is spitsuur, maar een kwartier later staan we dan op Times Square.Het is overweldigend, de drukte, de hoge gebouwen, de schreeuwende lichtreclames. We lopen wat rond en dan ontdekt Enno een grote Toys 'r Us, met binnen een groot reuzenrad in de winkel. Daar moet hij natuurlijk even in.

We kopen kaartjes voor de downtown Tour en laten ons in een open dubbeldekker door de stad voeren. Zo komen we langs veel bekende plaatsen, temidden van een zee van gele taxi's.
Bij ground zero stappen we uit en lopen we rond de bouwput waar eens de bekende slanke torens stonden. Vanaf hier wandelen we richting Battery Park, waar we lunchen en daarna de Staten Island Ferry nemen. Vanaf de veerpont hebben we een prachtig uitzicht op het vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan en Brooklyn.

Er was voor de middag wat regen voorspelt, maar de lucht blijft blauw en het is aardig benauwd.Na en verfrissing pakken we weer de bus en doen de rest van de toer. We bezoeken nog wat winkels, eten nog iets en gaan dan, uiterst vermoeid maar heel tevreden, weer richting hotel. Morgen nog een dag New York.
blog comments powered by Disqus