woensdag 14 juli 2010

One Mississippi

Memphis ligt aan de Mississippi, de stoere rivier waar Amerika trots op is maar tegelijkertijd ook de nodige moeite mee heeft. Vandaag gaan we dan ook naar Mud island, een park aan de rivier waar ook het Mississippi museum gevestigd is.
Via een monorail komen we bij Mud island. Het museum is veel groter dan we dachten en alle facetten van de rivier worden belicht. Het is erg leuk, van stoere radarboten tot aan de sounds of Mississippi komen aan bod. Uiteraard is Elvis ook hier aanwezig
In het park zelf is de loop van de Mississippi nagemaakt, een slingerend watertje wat eindigt in een bootjesvijver.Na wat lekker poedelen in het water gaan we weer terug om een stukje door het centrum te slenteren.We willen de beroemde uitgaansstraat Beale street zien en Tineke wil naar de Duck parade in het Peabody hotel.
Ondanks dat het nog maar middag is klinkt er al veel live muziek in Beale street en is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe het er 's avonds aan toe gaat.

De duck parade tenslotte is een 77jarige traditie die dagelijks honderden mensen trekt. Redelijk bizar, het gaat om 5 eenden die via een rode loper de lift in verdwijnen.Morgen gaan we Memphis verlaten en is Nashville aan de beurt.

Location:Memphis

blog comments powered by Disqus