dinsdag 27 juli 2010

Washington

In de intense hitte die de oostkust in zijn greep houdt zijn wij zaterdag afgereisd naar Washington. De reis duurde door het grote aantal files en opstropingen erg lang, dat is het enige dat in Virginia tegenvalt, overal en altijd lijkt het verkeer hier maar slecht vooruit te kunnen komen.

Alles is meteen goed als je Washington inrijdt en links een glimp van het Capitool en het monument van Washington opvangt. Gaaf om hier te zijn! Ons hotel is in de wijk Georgetown, een levendig deel van de stad met veel winkeltjes en eettentjes en het ziet er allemaal heel gezellig uit.

Tara en ik gaan meteen de buurt verkennen en vinden een enorme supermarkt. We besluiten hier met z'n allen heen te gaan en er ook wat te eten. Wr zoeken allemaal wat uit en laten de lekkerste broodjes maken.Daarna wil ik afrekenen maar dat valt nog niet mee, je moet echt moeite doen om te kunnen betalen.

Zondag staan we vroeg op en zijn we met de shuttlebus al rond 09:00 uur bij het witte huis. We lopen er een rondje omheen en maken veel foto's. Het voelt heel bijzonder om hier te staan.
We kuieren daarna door het park en kopen wat souvenirs. We hebben kaartjes voor het monument om 11:30 uur, we zijn er al wat eerder en gaan ook wat eerder de 150 meter hoge toren in. Van boven is het uitzicht over de hele stad erg mooi.Als we via de supersnelle lift weer beneden zijn gebracht wandelen we verder richting het Capitool, waar we om 14:30 uur een rondleiding zullen krijgen.
Dat geeft nog genoeg tijd om een van de vele (alle musea in Washington zijn gratis!) musea aan te doen. Marco wist allang welke dat zou worden, en we sluiten aan in een lange rij voor het Smithsonian ruimte- en vliegtuig museum. De security is hoog bij alle attracties, je mag niets meenemen naar binnen en de tassen worden gescand.Na een bliksembezoek aan dit prachtige museum wandelen we verder richting Capitool en sluiten daar aan in de (alweer) lange rij voor de securitycheck.
Daarna melden we ons voor de toer en eten nog wat in het restaurant.
De toer zelf is leuk, al zijn een hoop ruimtes momenteel niet toegankelijk voor ons. Het binnenste van de centrale koepel van het capitool is prachtig bewerkt en alleen daarom al een bezoek waard.Hierna gaan we het grote treinstation Union Station nog bekijken en dan is ons bliksembezoek aan Washington weer voorbij. Erg vermoeid en erg tevreden over deze dag nemen we nog een duik in het zwembad. Ook in Washington zouden we nog veel langer willen blijven!
blog comments powered by Disqus