zondag 18 juli 2010

Into the Smoky Mountains

De bedoeling is om deze ochtend te gaan 'floaten' op het riviertje dat langs onze tent stroomt. Je wordt dan met een grote zwemband een aantal kilometer verderop uit het busje gezet en kan dan in zo'n twee uur terugdrijven naar de camping.
We worden echter deze ochtend wakker met een voor ons zeer bekend kampeergeluid: de regen die op het dak van de cabin klettert. De meiden laten we daarom maar lekker uitslapen. Rond half elf is het weer droog en gaan we ontbijten. Daarna nemen we de auto en rijden de schitterende Smoky Mountains in. We gaan eerst naar het bezoekerscentrum om wat folders te kopen. We besluiten om naar het hoogste punt van de Smokies te rijden. Na een mooie bochtige tocht komen we op een parkeerplaats aan.Van daar af is het nog een flink steile wandeling omhoog. De Smokies doen hun naam eer aan, we lopen inmiddels in de witte mist die zovaak zichtbaar is op de toppen van de bergen hier.
Veel uitzicht hebben we dus niet, maar even goed is het erg leuk.Op de top gan we nog de observatietoren op en maken wat foto's.
Enno wordt steeds drukker, hij wil die beren nu wel eens zien die hier in het park leven. Samen met hem kammen we een aantal plaatsen uit, maar helaas, geen beren vandaag voor ons.

Terug op de KOA gaan we nog wat zwemmen en een hapje eten. En vanavond willen we ook zo'n groot vuur net als onze buren. Helaas... Veel verder dan wat smeulend hout komen we niet.Vastbesloten om op de volgende kamping wat betere hulpmiddelen mee te nemen gaan we toch tevreden slapen. Morgen wacht weer een flinke reis op ons.

blog comments powered by Disqus