zaterdag 24 juli 2010

To beach or not to beach

Het is warm in Virginia. Het is niet warm, het is heet. En benauwd. Op de televisie hebben ze het over de hittegolf en ook de mensen op straat hebben het er altijd over de hitte. De temperatuurmeter van de auto zien we soms 110 graden Fahrenheit aanduiden.
Het plan is om naar het strand te gaan, maar onder deze omstandigheden lijkt dat niet zo verstandig. Gelukkig hebben de dames al snel een alternatief verzonnen: we gaan naar een Mall! De mannen capituleren snel, al wil Enno wel zeker weten dat we aan het eind van de middag nog naar het strand gaan. Hij wil nog een keer met zijn surfboard aan de gang, en hij heeft zijn oog laten vallen op een zeester die hij graag wil kopen.

(foto verwijderd op last van de zusterlijke twee-eenheid)

Alle malls zijn zo'n beetje hetzelfde, daar is weinig over te vertellen. Het is wel druk, er zijn er nog veel meer die de hitte ontvluchten.
Yasha koopt een erg leuk jurkje waar ze het eerstvolgende schoolgala vast veel punten mee scoort. En we scoren nog wat tasjes vol met zaken die straks weer in de nu al kreunende koffers moeten.

Vele uren later zijn we weer terug in ons huisje. Het kost even moeite na al dat geslenter om weer puf te vinden, maar we nemen om half zes toch de shuttle naar het strand. En laat dat nu een geweldig idee zijn.
Het is rustiger aan het strand, er staat een lekker briesje en er zijn fantastische golven. We genieten met volle teugen.
Zoals Tineke opmerkte, de Amerikanen overdrijven alles, hier zijn de stranden breder, het water lekkerder en de golven hoger dan elders.

In het donker komen we (met zeester) terug op de camping, we eten een broodje en dan is het inpakken geblazen. Morgen wacht de weg naar Washington op ons.

Location:Virginia Beach

blog comments powered by Disqus